Afgelopen zaterdag had ik een high tea waarbij iedereen zelf wat zou maken. Voor deze gelegenheid heb ik gekozen om lekkere mini cheesecakes en klepons (dit recept komt binnenkort!) te maken. En ze vielen goed in de smaak! De mini cheesecakes zagen er helaas niet heel mooi uit maar smaakten wel goed en daar gaat het uiteindelijk om. De mini cheesecakes hebben een mooi formaat en zijn heerlijk op elk moment van de dag. Dus probeer ze ook een keer want ze zijn makkelijk in bereiding.
Benodigdheden (18 st.)
- 150 gr. kandijkoeken
- 75 gr. gesmolten boter
- 400 gr. roomkaas
- 100 gr. suiker
- 50 gr. zure room
- 2 eieren
- 1 el. bloem
- 1 zakje vanille suiker
- Citroensap (optioneel)
Materiaal
- Papieren cupcakevormpjes
- Cupcake bakvorm
- Mixer
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Verkruimel de koekjes fijn, ik heb het met een vijzel gedaan. Meng de koekkruimels met boter. Doe de papieren vormpjes in het cupcake blik en schep overal een mooie laag koekkruimels in. Druk het een beetje aan.
2. Mix nu de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar totdat de meeste klontjes zijn verdwenen. Optioneel, voeg voor het mixen naar smaak citroensap toe, begin met 1 eetlepel.
3. Mix de eieren er 1 voor 1 door tot een glad mengsel en giet de vormpjes bijna tot de rand vol.
4. Zet ze nu zo’n 30 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en klaar zijn de mini cheesecakes!
Tip
Bewaar ze in de koelkast en serveer ze zonder het papierenvormpje. Je kan ze ook aftoppen met wat lekker vers fruit!
Eet smakelijk!
6 Comments
Ooo wat ziet het er toch wel heel lekker uit! Ik ga het een keertje proberen te maken
Hmm klinkt en ziet er lekker uit!
Ziet er heerlijk uit. Ben benieuwd of dit me lukt.
Kan bijna niet mislukken ;).
Lekker! Ik heb het recept even opgeslagen
liefs
Die moet ik onthouden!
Liefs