Food

Recept: Oosters Gemarineerde Komkommer

11 juni 2014

Vorige week kreeg ik een mooie box van Vitasia vol Aziatische producten. Dit inspireerde mij voor een aantal Aziatische gerechten waaronder deze oosters gemarineerde komkommer. Ik at het bij een licht pittige curry, de gemarineerde komkommer smaakte hier mooi bij. Komkommer is sowieso al lekker fris, maar altijd gewoon saaie schijfjes is ook niet spannend. Daarom vind ik het ook leuk om ze zo nu en dan te marineren.

Oosters Gemarineerde Komkommer

Benodigdheden

  • Halve komkommer
  • 4 el rijstazijn
  • 2 tl lichte bastardsuiker
  • 4 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze

1. Snij de komkommer in korte reepjes en doe deze met de rijstazijn, sojasaus, limoensap en suiker in een kom. Even doorroeren en minimaal een uur laten marineren in de koelkast.
2. Ondertussen kan je de sesamzaadjes kort roosteren in een pan.
3. Wanneer je de komkommer gaat serveren strooi je de sesamzaadjes er over.

Oosters Gemarineerde Komkommer

Mocht je de gemarineerde komkommer wat spicyer willen, snij er dan een halve rode peper doorheen.

Selamat makan!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Michelle 11 juni 2014 at 12:39

    Hier in huis vinden we het altijd wel lekker om komkommer op azijn te eten (azijn, suiker, zout), maar dit heb ik nog nooit geprobeerd. Ziet er erg lekker uit!

    XX
    Michelle

  • Reply Susan 16 juni 2014 at 09:15

    voor hoeveel personen is het recept eigenlijk? Voor 2?

    • Reply Nick 16 juni 2014 at 10:58

      Yes, het recept is voor 2 personen!

  • Reply Suzanna 19 juni 2014 at 10:24

    Wij eten graag komkommersalade! Ik heb een recept van mijn opa die we af en toe klaarmaken. Maar dit ziet er ook erg lekker uit =D

  • Leave a Reply