Food

Recept: Oreo Cheesecake Truffels

6 maart 2013

Oreo Cheesecake Truffels

Het is vandaag National Oreo Day, het bekende koekje bestaat 101 jaar en dat moeten we natuurlijk vieren! Oreo’s zijn van zichzelf al heerlijk maar je kan er ook veel andere leuke en lekkere dingen mee maken. Ik heb gekozen om vandaag de Oreo Cheesecake Truffels te maken, een makkelijk recept waarbij je tijdens de bereiding je vingers al aflikt. So come to the kitchen and let’s get started!

Benodigdheden

 • 1 pak Oreo koekjes
 • 230 gr. roomkaas
 • 300 gr. pure chocolade

Oreo Cheesecake Truffels

Bereidingswijze

1. Verkruimel de Oreo koekjes tot ze helemaal fijn zijn. Dat gaat het makkelijkst in een blender, je kan ze ook in een zakje doen en met een pan fijn drukken en verkruimelen.
2. Doe de verkruimelde Oreo’s in een kom samen met de roomkaas. Mix het met een lepel tot het 1 geheel is. Maak vervolgens kleine balletjes van het mengsel en leg deze op een met bakpapier bedekte plaat. Zet dit minstens 30 minuten in de koelkast tot ze stijf zijn geworden.
3. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een schaal. Smelt nu de chocolade in de magnetron. Doe dit voorzichtig stap voor stap. Eerst 30 seconden dan even doorroeren en nogmaals 30 seconden. Blijf dit herhalen tot de chocolade goed gesmolten is. Of smelt de chocolade au bain-marie.
4. Doop elk bolletje in de gesmolten chocolade en leg het weer terug op de plaat. Ik heb er ter decoratie wat geraspte witte chocolade over heen gestrooid. Je kan er ook wat verkruimelde Oreo koekjes over heen strooien. Zet de plaat weer 30 minuten terug in de koelkast.

Jouw Oreo Cheesecake Truffels zijn nu klaar om op te smikkelen!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Denize 10 maart 2013 at 15:38

  Ze waren heerlijk! Snel weer maken..

 • Reply Tara 13 maart 2013 at 23:20

  Whoaaahh dit lijkt me echt lekker!

  • Reply Nick 14 maart 2013 at 14:32

   Haha ze zijn ook superlekker en makkelijk te maken!

 • Reply Foodblogswap: zelf Hummus maken - Focus on Foodies 3 juni 2013 at 21:47

  […] by Nick staan trouwens heel veel super lekkere recepten zoals bijvoorbeeld Chocoladetaart en Oreo Cheesecake Truffels , maar die zijn helaas lastig tarwevrij en suikervrij te maken. Hummus is natuurlijk al tarwevrij […]

 • Reply Dinnerparty | Written by Nick 22 december 2013 at 16:56

  […] aardappel friet, kip/curry rolletjes (recept binnenkort), salade met eendenborst, worteltaart, Oreo truffels en nog meer […]

 • Reply Recept: Oreo Milkshake – Written by Nick 2 november 2014 at 18:11

  […] zijn dan ook gewoon lekker en je kan er heerlijke dingen mee maken zo vond je het recept voor Oreo cheesecake truffels en de Oreo brownie al eerder op mijn blog. Vandaag deel ik het recept voor de Oreo Milkshake met […]

 • Leave a Reply