Food

Recept: Pasta Caprese

3 juli 2013

Pasta Caprese

De pasta caprese is een heerlijke zomerse pasta, gezond en vegetarisch. Deze pasta valt zeker onder de categorie makkelijke maaltijd. En mocht je toch het vlees missen dan voeg je gewoon stukjes pittige worst of een lekkere jamón toe. Of wat dacht je van een mooie vis? Voor ieder wat wils.

Benodigdheden (2 pers.)

  • 250 gr. spaghetti (naturel of basilicum)
  • 200 gr. mozzarella
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 knoflook
  • Handje verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, zongedroogde tomaten, olijfolie en de uitgeperste knoflook. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
2. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. En snij ondertussen de mozzarella in stukjes en pluk de basilicum blaadjes.
3. Haal de ovenschaal uit de oven. Doe de pasta op een bord en verdeel hierop de stukjes mozzarella, tomaten en schenk er wat van het sap/olie uit de ovenschaal over. Maak op smaak met zout en peper en strooi de basilicum eroverheen. De pasta caprese is klaar!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Anna Jirina 3 juli 2013 at 13:50

    Wat een heerlijk recept! Ben dol op pasta.

  • Reply Nicole 3 juli 2013 at 14:02

    Oehh, mjammie! Ziet er weer goed uit! Het lijkt me een heerlijk recept voor de zomer.

  • Reply KImberly 3 juli 2013 at 15:14

    Oeh dit ga ik volgende week maken!

    • Reply Nick 3 juli 2013 at 15:24

      Leuk! Laat me weten hoe die smaakte :)

  • Reply MIXT 4 juli 2013 at 16:31

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply Ise 4 juli 2013 at 16:32

    Oh ik hou van caprese salade dus dit lijkt me ook erg lekker!

  • Leave a Reply