De pasta caprese is een heerlijke zomerse pasta, gezond en vegetarisch. Deze pasta valt zeker onder de categorie makkelijke maaltijd. En mocht je toch het vlees missen dan voeg je gewoon stukjes pittige worst of een lekkere jamón toe. Of wat dacht je van een mooie vis? Voor ieder wat wils.
Benodigdheden (2 pers.)
- 250 gr. spaghetti (naturel of basilicum)
- 200 gr. mozzarella
- 250 gr. cherrytomaten
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 knoflook
- Handje verse basilicum
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, zongedroogde tomaten, olijfolie en de uitgeperste knoflook. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
2. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. En snij ondertussen de mozzarella in stukjes en pluk de basilicum blaadjes.
3. Haal de ovenschaal uit de oven. Doe de pasta op een bord en verdeel hierop de stukjes mozzarella, tomaten en schenk er wat van het sap/olie uit de ovenschaal over. Maak op smaak met zout en peper en strooi de basilicum eroverheen. De pasta caprese is klaar!
Eet smakelijk!
6 Comments
Wat een heerlijk recept! Ben dol op pasta.
Oehh, mjammie! Ziet er weer goed uit! Het lijkt me een heerlijk recept voor de zomer.
Oeh dit ga ik volgende week maken!
Leuk! Laat me weten hoe die smaakte
Ziet er heerlijk uit!
Oh ik hou van caprese salade dus dit lijkt me ook erg lekker!