Food

Recept: Pimientos de Padrón

23 juli 2014

Zoals jullie weten was ik dit jaar in Barcelona en daar heb ik weer heerlijke tapas gegeten. Ook heb ik het tapa-gerechtje Pimientos de Padrón herontdekt, wat super simpel en onwijs lekker is. Deze moest ik natuurlijk een keer thuis maken! Dus toen ik een zakje grill paprika’s tegen kwam nam ik ze gelijk mee. Tip, deze week heeft Lidl ze in het assortiment liggen tijdens de Iberische weken.
Pimientos de padrón zijn niets meer dan kleine groene paprika’s die je grilt in een ruime hoeveelheid olijfolie en daarna bestrooid met grof zeezout. Zo zie je maar hoe simpel een lekker gerechtje kan zijn met een aantal mooie ingrediënten. Ik hoop dat ze in het assortiment blijven en anders zal ik op zoek moeten gaan naar een andere winkel die ze verkoopt. Dus heb je binnenkort een tapas avondje? Dan mogen de pimientos de padrón zeker niet ontbreken!

Pimientos de Padrón

Benodigdheden (2 tot 4 pers.)

  • 200 gr grill paprika’s
  • Olijfolie
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

1. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan. Voeg de paprika’s toe en bak ze zo 5 à 10 minuten op middelhoog vuur. Blijf de paprika’s voortdurend omscheppen.
2. Als de paprika’s beginnen te verschrompelen en blaren krijgen dan weet je dat ze gaar zijn.
3. Bestrooi de pimientos de padrón met grof zeezout naar smaak en klaar is tapa!

Pimientos de Padrón

Leuk weetje is dat 1 op de 100 pimientos de padrón een stuk heter is dan de rest! Zelf ben ik tijdens het eten nog nooit een pikante tegen gekomen.

¡Buen Provecho!

Wie heeft ze wel eens gegeten in Spanje?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jan 28 juli 2018 at 17:38

    Hoi, heb ze hier in m,n tuin staan. Doen het prima in het Nederlandse klimaat. Groet. Jan.

  • Leave a Reply