Food

Recept: Pinxtos con Chorizo y Champiñón

9 oktober 2014

Afgelopen zondag hadden we weer een gezellig etentje met The Dinner Club en iedereen zou wat Spaans maken. Zo stonden er onder andere gerechtjes als albóndigas, pan con tomato, tortilla en pinxtos op tafel. Stuk voor stuk heerlijke tapas waar iedereen flink van gesmuld heeft!
Zelf maakte ik 2 soorten pinxtos waarvan ik nu 1 recept met jullie deel, woohoo! De pinxtos con chorizo y champiñón oftewel een stokbroodje met chorizo en champignons. Een simpele maar lekkere pinxto die een aantal typisch Spaanse smaken in zich heeft. Pinxtos zijn kleine hapjes meestal op een stokbroodje met een cocktailprikker erin. In Spanje zelf bepaald de lengte van het prikkertje de prijs van de pinxto, dit wordt trouwens niet meer in alle zaken gedaan. Maar genoeg verteld we gaan aan de slag!

Pinxto con chorizo y champiñón

Benodigdheden

 • 1 (klein) stokbrood
 • 1/2 bakje champignons
 • 1/2 chorizo
 • 1 bakje mozzarella balletjes
 • Blikje ansjovis
 • Verse of gedroogde peterselie

Bereidingswijze

1. Bak het stokbrood af en snijd de chorizo in blokjes en champignons in partjes. Probeer dit lekker klein te doen, dit eet fijner en het valt minder snel van je stokbrood.
2. Zet een pan op het vuur en bak daarin de chorizo blokjes kort, voeg dan de champignons toe zodat deze lekker de smaak van de chorizo opnemen. Olie is niet nodig om in te bakken. Strooi er op het laatst wat fijn gesneden peterselie over en roer dit door elkaar. Haal de pan van het vuur.
3. Snijd ondertussen de mozzarella balletjes door de helft en prik ze samen met een ansjovisfilet op een prikker.
4. Als je stokbrood klaar is, snijd je deze in gelijke stukken. Beleg elk stuk royaal met de chorizo en champignons. Prik hierna in elk broodje de prikkers met mozzarella en ansjovis. De pinxtos zijn klaar!

Pinxto con chorizo y champiñón

Tip
Wij waren met ze zessen en ik had er ongeveer 2 per persoon met een klein stokbroodje. Houd er rekening mee dat je meer ingrediënten nodig hebt als je een groter stokbrood gebruikt. Je kan de pinxtos koud of lauwwarm eten.

Que Aproveche!

Wat is jouw favoriete pinxto?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply eveline 10 oktober 2014 at 10:54

  en laat je moeder nu vanavond tapas avond hebben met vriendinnen! Dussssss deze ga ik maken 😉 xx

 • Reply Nick 13 oktober 2014 at 09:23

  Leukk, ik hoorde dat ze goed in de smaak vielen! :) x

 • Leave a Reply