Food

Recept: Salade met Eendenborstfilet & Granaatappel

27 november 2013

Salade met eend en granaatappel

Deze salade is een leuk voorgerechtje voor tijdens de feestdagen. De salade met eendenborstfilet en granaatappel is makkelijk en goed voor te bereiden. Het is een zeer smakelijke salade die niet al te zwaar is dus super als voor- of tussengerecht! Zelf heb ik dit keer gerookte eendenborstfilet gebruikt maar als je het leuk vindt kan je de eend natuurlijk ook zelf bakken en in dunne plakken snijden.

Benodigdheden (2 pers.)

  • 90 gr. gerookte eendenborstfilet
  • Een kwart komkommer
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 x handvol rucola
  • Halve granaatappel
  • 1 el. pijnboompitten
  • Citroensap
  • Sesamolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Doe de rucola in een kom en maak het aan met een scheutje sesamolie, een paar druppels citroensap en wat peper en zout. Meng dit goed zodat de rucola lekker op smaak is.
2. Bak de pijnboompitten alvast kort in een pan. En snij de tomaat en komkommer in kleine partjes. Voeg dit toe aan de sla en meng het geheel.
3. Leg de sla in het midden van het bord en verdeel de plakjes eendenborstfilet erover. Haal de granaatappelpitten eruit en strooi deze over de salade. Dat was hem!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bianca 27 november 2013 at 13:11

    Hmm een van mijn favoriete vleesgerechtjes! De granaatappel maakt het weer lekker fris =)

  • Leave a Reply