Food

Recept: Salade van Oerpasta, Makreel & Honingtomaten

11 juli 2014

Afgelopen week kwam de zomer Foodybox binnen, altijd weer leuk om met nieuwe producten wat lekkers te maken. Zelf had ik nog een stukje makreel liggen dus ik wist wat ik de volgende dag na werk ging eten. Een heerlijke maaltijdsalade met Italiaanse oerpasta genaamd Pastificio di Martino van BrandM. De pasta heeft het zogeheten Europese Bescherming keurmerk en is afkomstig uit Gragnano, Campania. Ook gaat er een mooie eet rijpe avocado van Nature’s Pride in en super lekkere honingtomaten van Looije. Deze tomaten werden in 2013 bekroond tot ‘de beste tomaat van Nederland’.
Kortom een heerlijke maaltijdsalade vol smaak. Zelf at ik de salade lauwwarm.

Salade van oerpasta, makreel en honingtomaten

Benodigdheden (2 pers.)

  • 1/2 gerookte makreel
  • 250 gr Pastificio di Martino oerpasta
  • Handje honingtomaten
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • Halve zak rucola
  • Handje pijnboompitten
  • Groene pesto naar smaak
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Kook de pasta en rooster de pijnboompitjes. Zet beide even opzij wanneer ze klaar zijn.
2. Snijd de komkommer in reepjes, de avocado in blokjes en halveer de honingtomaten.
3. Doe dit in een kom samen met de rucola en de schoongemaakte, in stukjes gesneden makreel.
4. Doe de pasta erbij en meng naar smaak een hoeveelheid pesto erdoorheen. Sprenkel er wat olijfolie over en maak de salade verder op smaak met peper en zout.
5. Doe de verse basilicum en pijnboompitjes er pas overheen wanneer je de salade gaat serveren.

Salade van oerpasta, makreel en honingtomaten

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply