Het is heerlijk weer en binnenkort ga ik lekker een ruime week genieten in Valencia! Ik heb er super veel zin in en ben al helemaal in de Spaanse sferen. Met al die vakantie voorpret had ik zin om gezellig het weekend in te gaan met een lekkere homemade sangria. En natuurlijk deel ik dit Spaanse recept met jullie!
Benodigdheden
- 500 ml rode wijn
- 500 ml sprite of 7up
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- Suiker (optioneel)
- Brandy of rum (optioneel)
Bereidingswijze
1. Boen de schil van de citroen en sinaasappel schoon en snij deze in partjes. Verwijder de pitten.
2. Doe dit met de rode wijn in een grote karaf of kan. Voeg het kaneelstokje en de kruidnagel toe. Zet de karaf minimaal een half uur in de koelkast, op deze manier marineer je de sangria.
3. Zorg dat de sprite goed koud is en voeg deze toe aan de karaf. Roer het geheel om en de sangria is klaar!
Tip
Dit is een Spaans sangria recept, vaak voegen zij nog wat suiker toe om het extra zoet te maken en doen ze er een scheutje brandy of rum doorheen. Ook kan je nog meer vruchten toevoegen zoals appel of perzik. Wat je lekker vindt! De sprite kan je ook vervangen door bronwater met bubbels.
Hasta luego!
1 Comment
Oh heerlijk! Veel plezier in Valencia alvast!