Vaak als ik producten over heb vind ik het leuk om er wat lekkers van te maken. Zo ook afgelopen dinsdag, ik had nog wat dingen in huis zoals gehakt, kidneybonen en mais. Mijn vriendin had zin in Mexicaans dus ik dacht meteen aan een chili con carne! Zo gezegd zo gedaan en misschien is het qua ingrediënten niet helemaal hoe een chili hoort te zijn maar lekker dat het was! Een zeer geslaagd recept dus wat ik dan ook graag met jullie deel. Je kan er trouwens makkelijk met 3 à 4 personen van eten.
Benodigdheden
- 350 gr. rundergehakt
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik mais
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 rode paprika
- Ruime tl. komijn
- 2 tl. paprikapoeder
- Chili flakes (naar smaak)
- Paar druppels tabasco
- Zout
- Zonnebloemolie
Bereindinswijze
1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij ook alvast de paprika in blokjes. Zet een pan op het vuur met wat olie en fruit de ui en knoflook aan.
2. Voeg het gehakt toe en bak het rul, voeg daarna de paprika toe, bak het nog heel even en voeg dan de bonen, mais en tomatenblokjes toe.
3. Breng het geheel op smaak met de paprikapoeder, komijn, chili flakes en zout. Doorroeren en even lekker laten pruttelen op een laag vuurtje zodat de saus iets dikker wordt.
4. Voeg nog naar smaak een paar druppels tabasco toe, doorroeren en de chili con carne is klaar!
Lekker met wat sla en nachos. De nachos kan je natuurlijk als een soort lepel gebruiken waarmee je wat chili schept en lekker opeet!
Eet smakelijk!
2 Comments
Dat ziet er lekker uit, misschien ga ik dit morgen wel eten
OEH chili! Dat heb ik lang niet meer op, lekker!