Food

Recept: Spaanse Linzensoep met Chorizo

5 maart 2014

Al een tijdje wilde ik graag iets met linzen maken en laatst was het zover. Ik zag ergens een Spaanse linzensoep voorbij komen en wist gelijk dat deze soep mijn eerste creatie met linzen ging worden. Zo gezegd, zo gedaan met als eindresultaat een stevige Spaanse linzensoep met verse groenten en kleine blokjes chorizo erin. De soep smaakte goed, toch miste ik nog wat extra pit dus zou ik de volgende keer een halve rode peper toevoegen. Want dat is het mooie aan deze gezonde soep, naast de basis kan je hem vol groentes stoppen. Honger? Lees dan snel verder om te kijken hoe je hem maakt!

Spaanse Linzensoep

Benodigdheden

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl. gemalen komijnzaad
  • 1 tl. gemalen korianderzaad
  • 2 el. olijfolie
  • 285 gr. linzen
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • Peper
  • Zout
  • Chorizo

Bereidingswijze

1. Snij de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes, doe wat olijfolie in de soeppan en fruit deze 4 à 5 minuten aan. Voeg het komijnzaad en korianderzaad toe en laat het al roerend 2 minuten meebakken.
2. Blus het geheel af met de bouillon en voeg het laurierblad en de linzen toe. Laat dit 20 minuten op zacht vuur koken.
3. Voeg de tomaten toe en roer deze door de soep, kook het geheel nog 5 minuutjes. Snij alvast wat blokjes van de chorizo.
4. Pureer nu de soep met een staafmixer. Garneer de soep met de chorizo blokjes bij het serveren.

Spaanse Linzensoep

¡Que aproveche!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Dita 5 maart 2014 at 14:25

    Klinkt lekker, vooral mijn vriend zal dit erg lekker vinden. :)

  • Reply Astrid 6 maart 2014 at 14:04

    HHmm, met tomaten! Ga ik ook eens proberen
    Hier een versie (hoe toevallig) van linzensoep met chorizo en citroen. Was erg lekker!
    http://www.asjeblieft.blogspot.nl/2014/03/linzensoep-met-chorizo-en-citroen.html

  • Reply DOORETEN 6 maart 2014 at 23:36

    Hmmm lekker, ik ben gek op linzensoep en gek op chorizo dus dit lijkt me echt een super lekkere combinatie!
    Maar wat voor soort linzen heb je gebruikt?

    • Reply Nick 8 maart 2014 at 22:12

      Ik heb rode linzen uit blik gebruikt.

  • Reply Miron 2 april 2014 at 12:00

    Heb de soep vorige week gemaakt en hij was erg lekker! Had er een spaanse peper doorgedaan en dan had ie inderdaad genoeg pit :)

    • Reply Nick 2 april 2014 at 12:27

      Hi Miron, leuk om te horen! Ja hé, die Spaanse peper is top erbij :)

    Leave a Reply