Food

Recept: Sweet Eve Strawberry Burger

17 juli 2014

Sweet Eve Strawberry Burger

Vorige week kreeg ik mooie aardbeien thuis bezorgd, de aardbeien roken echt heerlijk en zoet en ik was heel benieuwd naar de smaak. De aardbeien hebben de naam Sweet Eve en sweet zijn ze zeker, wat een lekkere aardbeien! De Sweet Eve is een nieuw ras binnen de aardbeien en is voor 100% afkomstig van de Nederlandse bodem. De liefhebber zal heel blij worden van deze aardbei die vol smaak zit. Eigenlijk is deze aardbei het lekkerst om gewoon los uit het vuistje te eten.
Maar ze doen het natuurlijk ook heel goed in lekkere recepten zoals deze zomerse burger die ik maakte. Ik had nog gehakt liggen en wilde sowieso al burgers gaan maken. Het leek me leuk om hierin aardbeien te verwerken, weer eens wat anders dan een salade of smoothie. Toen ik het recept voor deze burger zag bij Ellen (inmyredkitchen) wilde ik dit gelijk maken, eenmaal geproefd moest ik het met jullie delen. Het eindresultaat was namelijk echt verrukkelijk, kortom een geslaagde combi! Ik at de strawberry burger met zoete aardappel friet en op een bedje van sla dus het is ook nog eens een gezond gerecht. Je kan het natuurlijk ook op een hamburgerbroodje doen. đŸ˜‰

Sweet Eve Strawberry Burger

Benodigdheden (2 pers.)

  • 6 aardbeien
  • Scheutje balsamico azijn
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Olijfolie
  • Halve rode ui, in ringen
  • 400 gr rundergehakt
  • Chili flakes
  • 2 handjes rucola

Bereidingswijze

1. Was en ontkroon de aardbeien. Snijd ze door midden of in vier partjes als ze groot zijn. Doe ze in een pannetje samen met de balsamico en chili flakes naar smaak. Breng dit zachtjes aan de kook tot de aardbeien zacht zijn. Draai het vuur uit en zet het even aan de kant.
2. Vorm nu met het gehakt 2 burgers en bak deze in wat olijfolie. Ondertussen kan je ook de spek krokant bakken, wanneer deze klaar zijn leg je ze op een keukenpapier. Bak nu in dezelfde pan even de rode ui ringen. Vergeet tussendoor niet je burgers om te draaien.
3. Wanneer alles klaar is kan je beginnen met bouwen. Leg eerst de rucola op het bord met daarop de burger. Leg nu de spek en ui ringen erop, maak de burger af met de gemarineerde aardbeien.

Sweet Eve Strawberry Burger

Zelf vond ik het erg lekker en ook mijn vriendin die normaal niet zo van aardbeien houdt. Met wat erbij zoals zoete aardappel friet is het zeker genoeg voor een maaltijd. De Sweet Eve aardbeien zijn gewoon verkrijgbaar in alle Nederlandse supermarkten.

Eet smakelijk!

Hoe eet jij je aardbeien het liefst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply