Meestal bestaat mijn ontbijt uit een kop thee en een bakje havermout dat lekker op smaak gemaakt is (soms ook gewoon saai). Nou zag ik laatst op de Instagram van Havermoutje die twee dingen gecombineerd in 1! Ik dacht dat moet ik ook proberen, met mijn Theebrouwerij heb ik genoeg lekkere losse thee. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik ging experimenteren met een zoete vruchten melange, de Passion Peach. Het eindresultaat smaakte best goed en het is weer eens een andere manier van oats eten. Ik ga nog wel verder experimenteren zodat de tea-oats nog lekkerder worden! Nieuwsgierig geworden? Het is pretty easy te maken, hieronder het recept.
Benodigdheden
- Havermout
- Losse thee
- Scheutje soja melk
- Water
Bereidingswijze
1. Zet eerst een kop thee op de normale manier met je favoriete losse thee. Hoe sterker de smaak, hoe beter je hem terug zal proeven in je oats.
2. Doe de kop thee in een pan en voeg daar de havermout en een scheutje soja melk aan toe.
3. Even doorroeren en een paar minuten laten koken, je kan natuurlijk zelf bepalen hoe dik of waterig je de oats wilt hebben. Je tea-oats zijn klaar!
Ik ga de volgende keer mijn thee-zakje in de warme soja melk laten trekken (zoals bij de chai latte) en daarna de havermout toevoegen. Lijkt mij lekkerder!
Eet smakelijk!
Hoe eten jullie je havermout?
4 Comments
Oeh dat is eigenlijk best een goed idee! Ga ik ook eens proberen :-). Thanks for sharing!
wat toevallig! ik doe dit eigenlijk altijd al !!! haha ik gebruik vanille chai thee van Pukka en dan met havermout, appel, kaneel! HEEERLIJK!!!!!! en soms nog beetje amandelmelk erin!
Klinkt super! De volgende keer wil ik het ook met chai gaan maken.
Jaaa is echt super lekker! aanrader
Super leuk jouw blog!