Food

Recept: Tea-Oats

5 mei 2014

Meestal bestaat mijn ontbijt uit een kop thee en een bakje havermout dat lekker op smaak gemaakt is (soms ook gewoon saai). Nou zag ik laatst op de Instagram van Havermoutje die twee dingen gecombineerd in 1! Ik dacht dat moet ik ook proberen, met mijn Theebrouwerij heb ik genoeg lekkere losse thee. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik ging experimenteren met een zoete vruchten melange, de Passion Peach. Het eindresultaat smaakte best goed en het is weer eens een andere manier van oats eten. Ik ga nog wel verder experimenteren zodat de tea-oats nog lekkerder worden! Nieuwsgierig geworden? Het is pretty easy te maken, hieronder het recept.

Tea-Oats

Benodigdheden

 • Havermout
 • Losse thee
 • Scheutje soja melk
 • Water

Bereidingswijze

1. Zet eerst een kop thee op de normale manier met je favoriete losse thee. Hoe sterker de smaak, hoe beter je hem terug zal proeven in je oats.
2. Doe de kop thee in een pan en voeg daar de havermout en een scheutje soja melk aan toe.
3. Even doorroeren en een paar minuten laten koken, je kan natuurlijk zelf bepalen hoe dik of waterig je de oats wilt hebben. Je tea-oats zijn klaar!

Tea-Oats

Ik ga de volgende keer mijn thee-zakje in de warme soja melk laten trekken (zoals bij de chai latte) en daarna de havermout toevoegen. Lijkt mij lekkerder! :)

Eet smakelijk!

Hoe eten jullie je havermout?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Chris - PH2b 5 mei 2014 at 16:27

  Oeh dat is eigenlijk best een goed idee! Ga ik ook eens proberen :-). Thanks for sharing!

 • Reply Suuz 5 mei 2014 at 16:32

  wat toevallig! ik doe dit eigenlijk altijd al !!! haha ik gebruik vanille chai thee van Pukka en dan met havermout, appel, kaneel! HEEERLIJK!!!!!! en soms nog beetje amandelmelk erin!

  • Reply Nick 5 mei 2014 at 18:11

   Klinkt super! De volgende keer wil ik het ook met chai gaan maken.

   • Reply Suuz 5 mei 2014 at 18:58

    Jaaa is echt super lekker! aanrader :-) Super leuk jouw blog!

  Leave a Reply