Het pak broodmix had ik al een hele tijd in huis. Ik heb het een keer meegenomen bij de Xenos nadat ik het Toscaanse brood geproefd had bij me vader thuis. Je kan de broodmix voor 1 euro nog wat halen bij de Xenos. Afgelopen weekend heb ik het brood dan ook eindelijk gebakken en het eindresultaat smaakte goed! We aten het bij een salade met wat lekkere smeersels erbij. De overige helft van het brood hebben we de 2 dagen erna opgegeten bij de lunch. Het Toscaanse brood is makkelijk te maken en ik weet zeker dat iedereen het kan. Het brood is te bereiden in een oven of broodbakmachine, de bereidingswijze staat ook op de achterkant van het pak.
Benodigdheden
- 1 pak Toscaanse broodmix
- 300 ml water
- Mixer met deeghaken
- Bloem
Bereidingswijze oven
1. Doe de broodmix en het water bij elkaar in een kom. Mix het tot een mooi deeg met de mixer.
2. Dek het af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3. Bestrooi je werkbank met bloem en vorm het deeg tot een brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het brood af met huishoudfolie en laat het weer 30 minuten rijzen op een temperatuur tussen de 50 en 60 graden.
4. Verwarm de oven tot ik dacht 180 graden en bak het brood zo’n 35 minuten. Daarna is het brood klaar!
Eet het Toscaanse brood lekker met smeersels als aioli, guacamole of kruidenboter. Bij een tomatensoep of maak er bruchetta’s van!
Eet smakelijk!
5 Comments
Klinkt goed! Wij hebben een broodmachine, ook erg handig.
Ziet er heerlijk uit! & Wat een toffe blog heb je. (:
Thanks!
Deze broodmix was de eerste mix die ik getest heb met mijn broodmachine. En het was een lekkere! Jouw brood ziet er mooi uit!
Bij welk Xenosfiliaal in Amsterdam kan ik de mix voor Toscaans brood kopen?