Food

Recept: Tuna Tataki

19 september 2014

Laatst had ik een artikel over het mooie Rotterdamse Admiraliteit waar je heerlijke cocktails en hapjes kunt nuttigen. 1 van mijn favoriete was de super lekkere Tuna Tataki die ze daar serveerde, deze wilde ik dan ook snel zelf een keer maken! Het is eigenlijk een heel simpel recept en als je bij je visboer goede kwaliteit tonijn haalt kan het gewoon niet mislukken.
Afgelopen vrijdag had ik een diner thuis georganiseerd en als voorgerecht ging ik de Tuna Tataki maken. Voor het recept heb ik me laten inspireren door die van Admiraliteit en het recept van de gezellige Vanessa (Culinessa). Want ik heb onder andere samen met haar dit heerlijke gerechtje geproefd in Rotterdam. Mijn gasten vonden de Tuna Tataki super lekker en ze waren dan ook erg goed gelukt! Ik serveerde de Tuna Tataki met een zeewier salade. Kortom een simpel recept waar je je gasten toch echt mee kan verrassen. So bring on the tuna!

Admiraliteit Bar & Kitchen

Benodigdheden

 • Verse tonijnmoot (goede kwaliteit)
 • Wasabi furikake (verkrijgbaar bij de toko)
 • Wasabi mayonaise
 • Olijfolie

Bereidingswijze

1. Snij de tonijnmoot in de lengte door in 3 à 4 gelijke stukken met zo’n 3 cm dikte.
2. Doe op een bord ruim het wasabi furikake mengsel, hier ga je dalijk de tonijn stukken doorheen halen.
3. Verhit een pan met olijfolie en schrooi aan alle kanten de tonijn dicht, dus echt maar een paar seconden aan elke kant. Daarna haal je de tonijn gelijk door het furikake mengsel heen zodat alle kanten bedekt zijn met het mengsel. Herhaal dit tot je alle stukken gehad hebt.
4. Snij nu de tonijn in gelijke blokjes. Doe op de blokjes een toefje wasabi mayonaise en klaar!

Ik serveerde mijn variant tijdens het etentje mooi op een bordje met een streep wasabi mayonaise erboven en een streep zeewier salade eronder. Je kunt de tonijnblokjes natuurlijk ook leuk op een stokje doen zoals bij Admiraliteit.

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Natasja 15 oktober 2014 at 11:25

  Ziet er heer-lijk uit! :-)

  • Reply Nick 15 oktober 2014 at 13:01

   Thanks, dat is het ook zeker!

  Leave a Reply