Food

Recept: Vitello Tonato met Asperges & Ei

18 april 2014

Aankomende zondag is het alweer Pasen en speciaal voor die dag bedacht ik dit lekkere lente gerecht! Dat ook zeer geschikt is om als voor- of bijgerecht te eten bij het Paasmenu. Vitello Tonato is al super lekker en de combinatie met groene asperges en ei is helemaal hemels. En al die kleuren zien er ook nog eens prachtig uit! Je gasten zullen onder de indruk zijn wanneer je dit serveert en het lente gerechtje is so easy om te maken. Dus zet die paaseitjes even aan de kant en bring spring in the kitchen!

Vitello Tonato met Asperges & Ei

Benodigdheden (2 pers.)

  • 8 groene asperges
  • 2 eieren
  • 1 blikje tonijn
  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. kappertjes
  • 3 ansjovisfilets uit blik
  • 2 el. olijfolie
  • 100 gr. grillham
  • Peper
  • Zout

Vitello Tonato met Asperges & Ei

Bereidingswijze

1. Kook de eieren en snij de harde onderkant van de asperges af. Mocht het nodig zijn schil de dikke asperges en begin daarbij onder de kop. Doe ze in een pan met water met wat zout en breng het aan de kook. Kook de asperges zo’n 5 minuten.
2. Laat de tonijn uitlekken en doe deze samen met de mayonaise, kappertjes, ansjovis en olijfolie in een kom. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de tonato-saus op smaak met zout en peper.
3. Ondertussen zullen je eieren en asperges wel klaar zijn. Doe de gekookte asperges in koud water en pel de eieren, snij deze door de helft of in 4 partjes.
4. Leg de grillham op de borden en smeer de tonato-saus erop. Dep de asperges droog en leg deze samen met de eieren op de vitello tonato. Het gerecht is klaar om te serveren!

Vitello Tonato met Asperges & Ei

Tip
Wil je de vitello tonato wat traditioneler houden, gebruik dan mooi kalfsvlees. Garneer het gerecht met wat extra kappertjes. Ook is het leuk om kwartel-eitjes te gebruiken in plaats van normale eieren.

Foto’s: byDenize

Wat zijn jouw plannen met Pasen?

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 5x Paas Recepten | Written by Nick 20 april 2014 at 07:02

    […] Vitello Tonato En tot slot een geweldig lekker voor- of bijgerecht dat het bij elk Paas menu goed zal doen! Vitello Tonato met groene asperges en ei. […]

  • Leave a Reply