Laatst heb ik echt een super lekkere soep gemaakt! Een zoete aardappelsoep en het recept hiervan deel ik natuurlijk graag met jullie. Het is een goede maaltijdsoep, die lekker vult en heerlijk smaakt. Een echte herfst soep dus!
Benodigdheden
- 2 grote zoete aardappels
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 1 groente bouillonblokje
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 liter water
- 250 gr. broccoli
- 1 tl. komijn
- 2 tl. paprikapoeder
- Harissa
- Roomboter
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snij de knoflook klein. Snij daarna de zoete aardappels met schil in stukken van zo’n 2 cm. Maak ook alvast de broccoli schoon en snij deze in stukken.
2. Zet een pan op het vuur en fruit de ui en knoflook aan in roomboter. Doe de zoete aardappels erbij en bak deze mee voor 2 minuten.
3. Giet vervolgens het water erbij en voeg de bouillonblokjes, paprikapoeder en komijn toe. Doorroeren en 20 minuten laten koken tot de aardappels zacht zijn.
4. Ondertussen kook je alvast de broccoli 5 minuten en voeg je deze toe aan de soep.
5. Pureer nu het geheel met een staafmixer tot een stevige soep.
6. En klaar is je zoete aardappelsoep! Doe bij het serveren een goede lepel harissa erdoorheen.
Eet smakelijk!
4 Comments
OE lijkt dit een beetje op pompoensoep?
Een klein beetje wel in de basis ;). De smaak is natuurlijk anders met de zoete aardappel!
Bedankt voor dit recept! Lang geleden heb ik aardappelsoep gegeten bij Hongaarse mensen (geen idee of het een ”nederlands” recept was, hoor, haha!), maar dat vond ik echt heerlijk! Ik ga dit echt eens proberen!
Toevallig heb ik het laatst gegeten. Super lekker!