Lifestyle

Restaurant Fifteen Amsterdam bestaat 10 jaar

30 april 2014

Fifteen is een restaurantketen die bestaat uit 3 eetgelegenheden in Londen, Cornwall en Amsterdam. Het is vooral bekend vanwege de nauwe betrokkenheid van niemand minder dan topkok Jamie Oliver. De restaurants worden beheerd door de Fifteen Foundation en dhr. Oliver himself is één van de negen leden van deze stichting. Naast het feit dat het restaurant geïnspireerd is door de jonge keukenprins heeft het een bijzonder karakter. De keten werkt namelijk zonder winstoogmerk en biedt kansarme jongeren de gelegenheid om een opleiding in de horeca te volgen en tevens praktijkervaring op de doen in het restaurant. Simple, sophisticated & social: dat is waar het restaurant voor staat!

Restaurant Fifteen Amsterdam

Smakelijke toekomst
Jamie Oliver’s Fifteen in Amsterdam is gelegen aan Jollemanshof 9, in het Havengebied nabij het Muziekgebouw aan het IJ en is gevestigd in een voormalig pakhuis. Van maandag t/m zaterdag kun je vanaf 12.00 bij Fifteen Amsterdam terecht voor een (zaken)lunch. Het diner wordt geserveerd op maandag t/m zaterdag vanaf 17.30. Wie online reserveert en gebruik maakt van de voucher van creditcard aanbieder American Express profiteert van extra voordelen zoals dubbele Membership Rewards punten en een gratis 2e fles wijn bij een restaurantbezoek.
Fifteen Amsterdam bestaat alweer 10 jaar en biedt jaarlijks een leer-werkplek aan ongeveer 20 jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De jongeren, allen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, hebben een crimineel of drugsverleden of hebben te maken gehad met huiselijke problemen en zijn daardoor niet in staat geweest om een waardevolle beroepsopleiding af te ronden. De kosten voor de opleidingen, werkgerei en kleding worden volledig gedekt met de inkomsten uit het restaurant en daarnaast heeft Jamie de gehele opbrengsten van één van zijn boeken geschonken aan het restaurant. Met dit concept hoopt de stichting deze jongeren met een goede opleiding meer kansen op de arbeidsmarkt te geven.

Restaurant Fifteen Amsterdam

Restaurant Fifteen Amsterdam

Wat staat er op het menu?
Fifteen werkt alleen met duurzame ingrediënten en geeft de voorkeur aan lokale producten. De lunchkaart bestaat uit hartige sandwiches met gerookte kip, burgers en boerenkaas, aangevuld met sla, tomaat en lekkere sausjes. Verder kan er gekozen worden uit verfijnde salades met gerookte zalm of geitenkaas en zijn er diverse kleine gerechten waaronder een heerlijke pastinaaksoep. De avondkaart bevat smaakvolle voorgerechten waaronder steak tartaar, gemarineerde Noordzee makreel en geroosterde ‘vergeten groenten’. Als bijzonder tussengerecht kun je kiezen uit een paddenstoelen/rucola salade met Parmezaanse kaas of krokant buikspek. Fifteen heeft naast dit alles nog een aantal unieke hoofdgerechten op de menukaart staan. Wat te denken van Hollandse kamperlamsbout, Noordzee rogvleugel of rode bietenflam met spinazie, appel en geitenkaas. Fifteen heeft een interessante keuken en heeft tevens een relaxte bar waar je vooraf kunt genieten van een aperitief zoals een lekkere cocktail.

Restaurant Fifteen Amsterdam

Hebben jullie al eens bij restaurant Fifteen gegeten?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply