Review

Review: Haute Couture Chocolade van BbyB Chocolates

1 juni 2014

Afgelopen week toen ik terug kwam uit Spanje, lag er hele lekkere foodpost op mij te wachten! Ik dacht ‘wauw wat een groot pakket, voor een doosje met chocolaatjes’. Dit bleek een speciaal geïsoleerde doos te zijn om te zorgen dat de chocolade niet smelt onderweg. Heel netjes dus!

BbyB Chocolates

Het merk BbyB chocolates.
BbyB verrast je met haute couture in Belgische chocolade. Ze komen met twintig nieuwe smaakervaringen die je meenemen op ontdekkingsreis. Van puur en intens tot speels en zacht, stuk voor stuk uniek. Je proeft de passie en elegantie van de meester-chefs Bart Desmidt en Jan Verleye (chocolatier) terug in de chocolade.
BbyB werd geboren uit de passie van Bart Desmidt, die in zijn sterrenrestaurant Bartholomeus alleen maar mooie streekproducten op tafel brengt. Bart vond bij de babelutte zijn inspiratie voor een nieuwe praline en ging hiermee aan de slag. Het werd een geliefd dessert in Bartholomeus en het groeide uit tot BbyB. In de shop vind je pralines, boobies, babeluttes en andere lekkernijen van hoge kwaliteit. Je smaakpapillen worden geprikkeld met originaliteit en verfijning.

BbyB Chocolates

De vormgeving
Ik vind alleen de box al prachtig vormgegeven. Mooi, wit en strak met subtiel de naam erop. En dan komt het zwarte doosje met de sleeves waarin de verschillende chocolade smaken zitten. Elke sleeve (smaak) heeft zijn eigen kleur en nummer. Dit vind ik heel tof gedaan. Ook staat op de sleeve wat voor chocola het is en met wat voor vulling. Leuk om te weten is dat je in het doosje een kaartje kan laten doen met een persoonlijke boodschap.

BbyB Chocolates

De smaak
Mijn verwachtingen werden waar gemaakt. De chocolade smaakte stuk voor stuk heerlijk, ik vond zelf de melkchocolade met crème brûlée en de pure chocolade met zout en babelutte erg lekker! Ook de melkchocolade met hazelnoot vulling smaakte super, het is natuurlijk een veel voorkomende smaak maar dit was wel de beste hazelnoot chocolade die ik heb gegeten. De enige die ik iets wat vond tegen vallen was de pure chocolade met kersen en pistache vulling. Ik vond de kersen smaak teveel overheersen waardoor ik amper pistache proefde. Bij de witte chocolade met passievrucht en basilicum vond ik vooral de nasmaak erg lekker!

BbyB Chocolates

BbyB Chocolates

Dus wil je iemand (of jezelf) verrassen of verwennen met heerlijke en bijzondere chocolade dan is BbyB zeker een goede optie. Al het lekkers van BbyB bestel je op hun webshop of koop je bij één van de verkooppunten in België. In o.a. Antwerpen, Brugge en Mechelen.

BbyB. Chocolates. flagship store
Schrijnwerkersstraat 15
2000 Antwerpen
+32 (0)3/225 02 00 | antwerpen@bbyb.be

Welke smaak lijkt jullie erg lekker?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Betty 2 juni 2014 at 14:14

  Babelutte! Sorry, ben gewoon een beetje gek van salted caramel.
  Maar de passievrucht/basilicum is ook een mooie combinatie!
  hmmmmm 😉

 • Reply Chantal 30 september 2014 at 22:03

  Wauw! Je krijgt hier toch spontaan trek van ze lijken mij echt heerlijk.

  Liefs Chantal

 • Leave a Reply