Food, Review

Review: Lovechock

8 oktober 2013

Laatst kreeg ik een mooi verpakte Lovechock chocoladereep met de smaak almond/fig. Ik was heel benieuwd naar de reep maar hield me in zodat ik hem voor jullie kon reviewen. Zoals de naam al doet vermoeden heeft Lovechock veel liefde voor de mens en de aarde. Zij willen niet alleen lekkere chocolade maken, ze willen de wereld ook wat leuker maken! Alle ingrediënten zijn bijvoorbeeld 100% biologisch gecertificeerd en de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. De chocolade repen zelf worden met veel passie handgemaakt in een sociale werkplaats en de verpakkingen zijn duurzaam geproduceerd. Zelfs de folie is biologisch afbreekbaar en kan gewoon in de groen bak.

Lovechock

Verpakking
Ik vind dat de verpakking helemaal aansluit bij de gedachte van Lovechock en de quote happiness inside klopt zeker! Ze hebben het lekker simpel gehouden, een mooie bruine verpakking die van binnen een leuk gekleurd patroon heeft. Het logo vind ik ook tof met de inca.

Ingrediënten
De lovechock met almond/fig is een rijke, volle chocolade met noten en zoete vruchten. Het volgende zit erin: cacaomassa*, cacaoboter*, gedroogde kokosbloesem nectar*, gedroogde vijgen* (12%), amandelen* (11%), rozijnen*, lucumapoeder*, macapoeder*, anijszaad*, bourbonvanille, kaneelpoeder*, zeezout. En het chocoladedeel bevat minstens 80% cacaobestanddelen. De producten met een * zijn van biologische oorsprong. De rauwe cacao halen ze uit Ecuador. Deze cacao wordt niet gebrand en koud gemalen daardoor zit het nog vol met blij makende stoffen zoals triptofaan (stressverlagend en zorgt voor een vrolijk gevoel) en anandamide (hetzelfde stofje dat vrijkomt bij een runners high). Ook werkt het lustopwekkend dankzij fenylethylamine, dat een opgewonden en liefdevol gevoel geeft!
Lovechock bevat geen melk, soya en gluten en wordt gezoet met kokosbloemnectar, dat laag glycemisch is en de bloedsuikerspiegel stabieler houdt dan gewone suikers.

Lovechock

Smaak
Zelf houd ik niet altijd van pure chocolade maar de lovechock reep vind ik lekker! Hij smaakt niet bitter en heeft lekkere stukjes van de noten en vruchten erdoorheen. Ook smaakt de reep niet zo extreem zoet wat je soms hebt maar juist heel subtiel. Nou vind ik almond/fig niet zo’n spannende smaak maar ben heel benieuwd naar de nieuwe smaak cherry/chili!

Conclusie
Lovechock is een lekkere, liefdevolle chocoladereep! Ik had wel meer een smaak explosie verwacht maar wat ik al zei almond/fig is nou niet de meest spannende smaak. Dus de volgende keer zet ik mijn tanden graag in 1 van de veel interessantere smaken!

Lovechock

De chocolade repen zijn verkrijgbaar in zes smaken: Pure/Nibs, Almond/Fig, Goji/Orange, Mulberry/Vanilla, Pineapple/Incaberry en Cherry/Chili.

Verkrijgbaar bij onder meer EkoPlaza, Natuurwinkel, Marqt, G&W Gezondheidswinkel, Vitaminstore en diverse biologische supermarkten en webwinkels.
Verkoopadviesprijs: € 2,99 per reep (40 gram)
Website: www.lovechock.com

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maura - Yellow lemon tree 8 oktober 2013 at 07:54

  Ik heb mijne nog in de kast liggen! Maar hij is dus wel lekker? Net zo lekker als Tony’s? Ik vind de repen wel erg mini, maar dat is misschien juist wel goed haha.

 • Reply Nicole 8 oktober 2013 at 09:50

  Wat een goed idee zeg! Ik vind de gedachte er achter heel mooi. Het lijkt me ook nog eens erg lekker! :)

 • Reply Anne 9 oktober 2013 at 10:57

  Ik vind deze repen super lekker, juist fijn dat ze niet zo super zoet zijn en bijzondere smaakcombinaties hebben. Het enige nadeel? Toch die prijs, dan laat ik mijn chocola liever helemaal links liggen.

 • Reply Dina 9 oktober 2013 at 12:51

  Damn wat heb jij een leuke blog, dat ik die nog niet eerder heb ontdekt! :)

 • Reply Ice Pandora 9 oktober 2013 at 15:53

  Oeehh ik heb hier ergens over gelezen over die
  Lovechock c: en fijn dat ze duurzaam doen!
  En ik hou juist wel van pure chocola ^^ Xx

 • Reply Michelle 9 oktober 2013 at 23:01

  Ik ben toch wel heel erg benieuwd naar de smaak. Xx

 • Leave a Reply