Food, Review

Review: Optimel Chili Aardbei Drink

27 juni 2013

Laatst was ik in de supermarkt om onder andere Optimel Kokos Drink te halen toen ik ook deze smaak zag staan. De rode peper viel op in een vak vol zuivel producten waarop vooral vruchten stonden. Optimel Chili Aardbei Drink dat klonk spannend dus die nam ik dan ook gelijk mee. Een yoghurt drink met pepers dat moet ik natuurlijk uitproberen!

Optimel Chili Aardbei Drink

Verpakking
Optimel Chili Aardbei Drink is 1 van de tijdelijke smaken die Optimel op dit moment heeft. De verpakking is in principe hetzelfde als bij de normale pakken alleen is het pak aan de bovenkant paars en staat er variaties op. Verder staat er natuurlijk een afbeelding en naam van de tijdelijke smaak op waardoor ik me liet verleiden en nieuwsgierig werd.

Ingrediënten
Optimel Chili Aardbei Drink bevat magere yoghurt, 5% vruchtensap (appel, 1% aardbei, aroniabes), maïszetmeel, calcium, aroma, zoetstof, sucralose, chilipeper extract en vitamine B2, B6 en B12. Geen E-nummers dus dat is altijd mooi. Verder zit er in ieder geval in wat de verpakking doet geloven, niet veel maar toch.

Smaak
En nu komt het belangrijkste hoe smaakt de Optimel Chili Aardbei Drink. Om eerlijk te zijn viel het mij een beetje tegen, ik had iets meer van de chili willen proeven. En verwachtte misschien ook wel een soort lichte tinteling. In eerste instantie smaakte het gewoon als een aardbei drink. Uiteindelijk proef je wel ergens wat van de chili maar dit is echt heel minimaal. Het is wel lekker maar je kan dus net zo goed de aardbei versie kopen.

Conclusie
Ik had een spannendere smaak sensatie verwacht van de Optimel Chili Aardbei Drink. Het chili gedeelte is helaas ver te zoeken. Daar in tegen is de Kokos variant wel lekker!

De literpakken kosten normaal €1,32. Deze week zijn ze bij de AH in de aanbieding voor €0,92.
Optimel

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anouk 27 juni 2013 at 13:32

  Leuk, ik ga hem ook wel even proberen.
  Maar zit er peper in, dan willen we peper proeven!

 • Reply kimberly 27 juni 2013 at 15:13

  Ik ben een zeer groot optimel fan, maar deze.. nee ik laat hem staan in de schappen. Ik vond de peper ook erg ver te zoeken en de nasmaak vond ik toch niet helemaal lekker. Ik vind de kokos variant ook best lekker! Verder vind ik eigenlijk alle smaken lekker van optimel.

 • Reply Nicole 27 juni 2013 at 20:32

  Wat een origineel artikel! Over het algemeen ben ik echt gek op Optimel, vooral die met Mango Passievrucht vind ik heeeerlijk. Deze lijkt mij ook niet meteen heel lekker, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere lekkere smaken!

 • Leave a Reply