Personal, Review

Review: Thee-eieren

16 juli 2013

Thee-eieren

Vandaag heb ik 3 verschillende thee-eieren voor jullie getest. Zoals de meeste wel weten ben ik een echte theeliefhebber en drink dan ook veel losse thee. In de loop der tijd heb ik deze 3 thee-eieren in gebruik. Van links naar rechts, een thee-ei (woonaccessoires afdeling, Bouwhof), een thee-klem (Theebrouwerij) en nog een thee-klem (Xenos). Ik heb ze vooral getest op gebruiksgemak. So let’s begin!

Thee-klem

1. De thee-klem of lepel van Theebrouwerij staat op de eerste plaats! Je drukt de klem makkelijk open en door de lepel vorm schep je er makkelijk losse thee mee. Hij klemt goed dicht zodat er geen thee ontsnapt. Door zijn formaat doe je er eigenlijk altijd de juiste hoeveelheid losse thee in. Ik heb deze thee-klem het minst lang maar tot nu toe verkleurd het metaal niet. Kortom een terechte winnaar.

Thee-ei

2. Dit design thee-ei heb ik cadeau gekregen. Het merk weet ik helaas niet, hij ziet er in ieder geval mooi en leuk uit! En hij is ook nog eens makkelijk in gebruik. Het zwarte gedeelte kan je eraf halen zodat je de losse thee in het witte gedeelte kan doen. Dit thee-ei is redelijk groot dus je moet hem niet helemaal vullen. Het formaat is ook de reden dat hij op 2 staat, zijn omvang zorgt ervoor dat wanneer je hem uit de thee haalt je glas half leeg is. Dat is niet zo handig. Het thee-ei verkleurd niet door dat hij niet van metaal is gemaakt. Een goede 2e dus!

Thee-klem

3. En als laatst de thee-klem van de Xenos. Zoals je kunt zien is het metaal verkleurd en dat was best snel al. Je drukt hem zwaar open waardoor hij niet makkelijk vult. Ook sluit hij niet altijd goed waardoor er alsnog losse thee in je glas komt. De thee-klem wordt dan ook alleen in nood gebruikt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten thee-eieren verkrijgbaar. Maar nu weet je misschien wel beter waarop je kan letten wanneer je er 1 aan wilt schaffen. Ook kan je wegwerp theezakjes gebruiken voor losse thee. Bijvoorbeeld die van T-sac.

Enjoy your tea!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Michelle 16 juli 2013 at 17:14

  Die eerste ziet er heel goed uit!

 • Reply Linda 16 juli 2013 at 23:42

  Hoi Nick, leuk dat je jou ervaring over thee-eiren online deelt. Het zorgt nogal eens voor de nodige frustratie en vaak doen we de thee-eiren ook veel te vol waardoor de theebladeren hun smaak niet volledig kunnen afgeven aan het water. Bij Chinese thee waarvan de theebladeren nog intact zijn heb je niet altijd een thee-ei nodig. Je zet de thee en laat deze een paar minuten trekken. Wanneer de theebladeren verzadigen met water zakken ze vanzelf naar de bodem van je theekopje of de theepot. Heb je dat al eens geprobeerd?

  • Reply Nick 17 juli 2013 at 09:03

   Thanks! Ja dat doe ik weleens en theebladeren hebben inderdaad ruimte nodig om voldoende smaak af te geven.

 • Reply Dita 31 juli 2013 at 15:12

  Wat een leuke site heb je! :) Leuke review van de theeklemmen.

 • Reply m 2 maart 2014 at 16:07

  Hmm herkenbaar ja!
  De laatste is echt ruk. Heb er 2 gehad en hij sluit na een tijdje niet goed op elkaar inderdaad. Alle losse thee eruit. En hij verkleurd wat er ook niet zo smakelijk uitziet. En net zoals met zo’n fijn vergiet. Is gewoon niet makkelijk schoon te maken.

  Ik heb ook van die inelkaar klikbare eieren gehad (van de Blokker), waarvan het ringetje verboog en los ging. Die kun je ook niet stabiel op de tafel leggen.

  De eerste lepelklem heb ik gehad, maar brak af…
  Dat kan gebeuren, maar die eerste is de beste!

 • Reply Paashaas 21 maart 2014 at 10:43

  Dat zijn nog eens multifunctionele eieren.

 • Reply Hanna 20 mei 2014 at 14:24

  Hoi Nick,
  leuk om je verhaal over het thee-ei te lezen en het is zeker een optie om thee zo te bereiden. Mijn persoonlijk voorkeur gaat ernaar uit om losse thee gewoon in het glas te doen en dan water er op te schenken of de Chinese theebeker te gebruiken zoals wij die uit China importeren, (Zie http://tea-adventure.nl/thee-accessoires/thee-beker voor meer informatie.) Misschien aardig om eens uit te proberen? Ik hoor graag van je! groetjes Hanna

 • Leave a Reply