Food, Lifestyle, Personal

Shoplog: Tong Tong Fair

5 juni 2013

Tong Tong Fair

Zoals beloofd zie je hier wat ik allemaal gekocht heb op de Tong Tong Fair. Eigenlijk alleen maar eten maar wat verwacht je anders van een foodie?! Alles bij elkaar valt het nog wel mee wat ik geshopt heb op de Tong Tong Fair. Gewoon wat lekkere dingetjes, wel heb ik super veel inspiratie meegenomen van de Tong Tong Fair! Zo zag je in het vorige artikel mijn Tjendol recept en binnenkort komen er nog veel meer Indische lekkernijen langs op mijn blog.

Tong Tong Fair

1. Een sambal en een boemboe van de Sambalshop, beide geproefd bij de kraam en ze waren top. De Surinaamse sambal is een lekkere pittige en de boemboe pepesan is bijvoorbeeld heerlijk bij vis. Ook wilde ik nog de sambal garlic sauce meenemen na het proeven maar die was helaas op. Gelukkig kan je op de webshop alles bestellen.
2. In de Eetwijk stond ook een kraam met allemaal verschillende smaken spekkoeken. Ik heb er 3 meegenomen waarvan ik er 1 cadeau ga doen. De bananenspekkoek doe ik cadeau en zelf heb ik de smaken kokos en chocolade. Weer eens wat anders dan de standaard varianten.

Tong Tong Fair

3. Bij een stand in de Grand Pasar kon je verschillende soorten chips, nootjes en ander soort knabbels proeven van een nieuw merk. Deze zeewier chips met wasabi smaakt echt super en me vriendin is helemaal fan daarvan. Dus daar hebben we uiteindelijk 6 zakken van meegenomen en we kregen er 2 gratis flessen ketjap manis bij.

Tong Tong Fair

4. In het Indonesische Paviljoen heb ik een potje tjing tjau balsem gehaald bij een kraam. Deze balsem kan je lekker smeren als je bijvoorbeeld spierpijn hebt of verkouden bent. Een wondermiddel onder de indo’s.
5. Bij dezelfde kraam heb ik ook een zak abon sapi meegenomen. Abon wordt ook wel apenhaar genoemd, vooral de oudere generatie kent het onder die naam. Het uit elkaar getrokken rundvlees lijkt ook wel op apenhaar. Het verhaal gaat dat het niet geïmporteerd mag worden vanuit Indonesië in verband met de gekke koeienziekte van jaren geleden. Maar op de Tong Tong Fair ligt het er gewoon volop en toko’s schijnen het ook wel te hebben onder de toonbank ;). Het is super lekker en je kan het op verschillende manieren eten. Bij de nasi, op brood, noem het maar op.
6. Ze staan niet apart op de foto maar ik heb ook 2 zakjes gedroogd fruit gekocht. Dat spul is echt lekker en nog gezond ook om te snacken. Ik had een zakje kokosblokjes en een zak rode bieten en appel chips. Ze hebben ook een webshop mijngedroogdfruit.

Dat waren mijn aankopen.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kimberly 5 juni 2013 at 06:47

  Die verschillende smaken spekkoek lijken me wel lekker!

 • Reply Kimberley 5 juni 2013 at 20:28

  Spekkoek, ik ben er dol op! Die chips en nootjes vind ik vaak ook wel interessant om te proeven.

 • Reply karin 6 juni 2013 at 20:55

  Tjing tjau…love it…hoeveel heb je voor een potje betaald?

  • Reply Nick 7 juni 2013 at 13:14

   Ik heb het voor 4,- mee kunnen nemen.

  Leave a Reply