Travel

Travel: Barcelona

14 april 2014

Oh yeah ik ga volgende maand lekker even een weekje naar Barcelona! Genieten van het Spaanse leven waar ik zo van hou. Vroeger als kind kwam ik er al regelmatig met mijn ouders en heb in al die jaren dan ook zo goed als alle bekende bezienswaardigheden en musts gezien van de stad. Ditmaal wil ik dus vooral nieuwe plekjes ontdekken en andere dingen doen. Mijn vriendin is er nog nooit geweest dus die laat ik natuurlijk wel een aantal hotspots zien van Barcelona. Maar we gaan dus vooral veel nieuws ontdekken! Hieronder een aantal dingen die al op ons lijstje staan.

Barcelona Teleferic de Montjuic Foto: Alejandro Tejada

Wat ik na al die keren in Barca nou nog niet gedaan heb is met de Teleféric de Montjuïc de berg op gaan. En daar van het prachtige uitzicht genieten en het mooie park! Ook bevinden zich hier meerdere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Een retourtje met de kabelbaan kost € 10,80 of online € 9,72.

Valencia

Vorig jaar waren we in Valencia en toen hebben we ook 1 dag de stad per fiets verkent. Dit was super leuk en daarom willen we dit jaar ook Barcelona by bike doen! Ik weet nog niet waar we de fietsen gaan huren dus mocht je tips hebben, let me know.

Barcelona Hotel Omm

Een collega vertelde me over Hotel Omm waarna ik gelijk op internet ben gaan zoeken. En ik kan eigenlijk nu al zeggen dat Hotel Omm een ware hotspot is! Dit luxe designhotel ziet er super tof uit zowel van buiten als van binnen. Prachtige architectuur! Ook bezit het hotel over een gastronomisch restaurant met Michelinster genaamd El Celler de Can Roca dat gerund wordt door chef-kok Felip Llufriu. Ik ga deze keer voor het mooie rooftop terras waar je heerlijk een hapje en een drankje kan doen met geweldig uitzicht op o.a. Casa Milà en de Sagrada Familia.

Wij verblijven trouwens in het LOOK Guesthouse dat vlakbij Hotel Omm ligt in de wijk l’eixample. Ik heb er nu al super veel zin in en kan niet wachten om te gaan!

Hebben jullie nog Barcelona tips/hotspots?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply